Mare de Déu de la Torreta és una ermita fou construïda a finals del segle XVI o principis del XVII, època en què s'edificaren molts santuaris dedicats a la Mare de Déu.
Però al segle XI, ja es venerava la Mare de Déu en una primitiva capella, que no sabem com era. El 1997 es va descobrir una lipsanoteca que contenia dos pergamins datats entre els anys 1042 i 1075. Un dels pergamins fa referència a l’acta de consagració efectuada per Guillem, bisbe d’Urgell. L’altre pergamí fa referència a unes relíquies que Arnau de Tost havia portat del Sant Sepulcre de Jerusalem i que ell i la seva muller n’havien fet donació a l’església de Santa Maria de Pegueroles.
La capella, lluny de les zones turístiques, és mot poc coneguda però conserva una col•lecció d'exvots molt interessant i molt ben conservada. Són 44 retaulons, uns de fusta i d'altres pintats en tela, que ens parlen de les malalties, les guerres i els maldecaps de la gent de la rodalia.
Un dels miracles més comuns representats en els exvots de la capella de la Mare de Déu de La Torreta és la curació de malalts que tothom donava ja per morts. En una de les imatges, podem veure al moribund al llit, al seu costat, el capellà i l'escolà que li administren l’extremunció.
L’últim diumenge d’ abril hi ha un ball per la tarda amb els gegants de Montmajor. També es balla el tradicional Ball dels Cascavells.